U nekim čarobnim tradicijama, sastojak pod nazivom lodeston je ugrađen u spellwork. Šta je lodestone, i kako možete da ga koristite?

Logeston je na svom osnovnom nivou prirodni magnet. To je deo mineralnog magnetita koji je magnetizovan – interesantno, nije sve magnetit magnetan. Magnetna svojstva imaju veze sa promenama molekularne strukture. Ako ste dovoljno srećni da imate magnetit koji je zapravo magnetizovan, onda ste u svojoj posjedu posjedovali lodenon. Kupone možete kupiti komercijalno ili pronaći svoje, što može biti malo izazov, ovisno o tome gdje živite. Ako ih kupite, imajte na umu da vam ne treba ogroman kamen za magične radove; male, pojedinačne komade su u redu u skoro svakoj magičnoj situaciji.

Briga za vašu propast

Kao i mnogi drugi aspekti magične prakse, kako bi trebalo da brinete za lodestone zavisiće od toga koga tražite. Uopšteno gledano, međutim, verovatno ne bi trebalo da ih nadoknađujete. Kada je posao završen, napred i odbacite kamen ili kamenje – sahranjivanje je savršeno prihvatljiv način odlaganja.

Ako i dalje koristite vaše lodare, za rad u toku, i osećate se kao da ih morate očistiti, zbog dobrote, nemojte koristiti vodu. Oni će rđati! Umesto toga, veliki broj stručnjaka iz folklorne magije preporučuje upotrebu alkohola, posebno viskija – da očisti vaš kamen. Takođe možete da koristite razmazivanje ili da ga ostavite pod svetlom punom mesecu .

Kada lodeston više ne poseduje magnetsku sposobnost, rečeno je da je „umro“. Ako više puta spuštate svoj lodeston, izlažite je prevelikoj vrućini ili ga udarite, možda ćete završiti mrtvim kamenom. Ako se to dogodi, jednostavno ga pokopajte i nabavite novi kao zamenu.

Koristeći Lodestone u Magic

Lodestones i Money Magic

Lodeston privlači gvozdene nokte, čizme, bilo koji komadi gvožđa koji imate za leđima. Takođe možete da „hranite“ svoje baste od gvožđa od željeznih strugotina ili magnetskog peska – i ovo će vam se dopasti za spellwork. Stitovi često izgledaju kao delovi metalne dlake kada dolaze u kontakt sa lodestonom.

U mnogim tradicijama hoodua i folklorne magije, logor se koristi da privuče novac. Hranjivanje lodegona sa komadima od strugotina će vam prosperitet dati. Možete staviti mali lodestone – jer su prilično teški – u torbici i nosite sa sobom za finansijski uspeh.

Love Magic Lodestones

Neke magične tradicije koriste ujednačene skupove lodestona u ljubavi magiju . Stavite „muški kamen“ ili jedan koji je izdužen i falični oblik, blizu „ženskog kamena“, koji je zaobljen ili trougaočan. Svakom kamenu dodelite ime koje će predstavljati ljude koji su u fokusu čarolije i postepeno ih bliže jedan drugom. Na kraju, kada su one pored druge, drže se zajedno.

Mačka Yronwoode iz LuckyMojo kaže: „Jedna velika kanta se koristi za prikupljanje novca ili sreće, a upareni“ muški „i“ ženski „Lodestones igraju ulogu u magiji kako bi privukli ljubavnika, kako bi se osigurala zajednička vernost. (izuzetno fino gvožđe) kako bi ih „hranili“ i povećali svoju snagu, a mogli bi da budu obučeni i pomazanjem ulja. “

Još magične upotrebe za Lodestone

Još jedna upotreba lodestona je prirodni kompas. Istraživači Vikinga su koristili logore u svoju korist u osvajanju drugih društava – pomogle su u plovidbi i dozvolile im da nađu svoj put. Koristite ga ako praktikujete elementarnu magiju koja poziva na pozivanje četiri smera.

Prema Okultopediji, logoraši su korišćeni u klasičnoj grčkoj mitologiji za potrebe divinacije. Helen Troje, sin kralja Priama i sestre proroka Kasandre, prorekao je Trojanskog rata koristeći lodeston ispran izvornom vodom. Nakon složenog rituala, Helenus je postavio niz pitanja, a odgovorio je djetetom, opisujući pad grada. Helenus, postignut proučavač, takođe je bio deo trojanske vojske. Izdao je Troje neprijateljima grada, Ahejcima, tako da su mogli preuzeti grad pomoću informacija koje je Helenus prikupio iz propagandne propasti.

Na kraju, afrička narodna priča govori o čovjeku koji je odlučio da upotrebi dijelove lodestona stavljen pod njegov krevet kako bi izlečio njegovu impotenciju. Radila se tako dobro, a njegova žena je bila tako sretna, da je počeo nositi u džepu gdje god je išao – naravno, ovo je privuklo mnoge druge žene njemu, što je dovelo do toga da se njegova žena ljuti i odbija napred.

Izvor: https://bs.eferrit.com/