VRANE- SIMBOL MISTERIJE I SMRTI

Sigurno ste svi čuli da vrane donose nesreću,evo par stvari koje su vezane za tu pticu.

Vrane su simbol misterija, smrti, magije i intriga.
One su zaradile svoje mesto u fikciji kao uglavnom negativni elemenati, ali tradicionalno imaju nešto dinamičnije i raznolikije postojanje.

Vrane po raznim predanjima i legendama mogu s lakoćom putovati različitim dimenzijama kao što su carstvo snova, zemlja mrtvih, dom bogova, pakao i nebesa. One često nose poruke s ovoga i onoga sveta.

Skupina vrana se zove “ubistvo vrane” i ovaj maštoviti opis prenosi mišljenje javnosti o njima. One su vrlo inteligentne, inteligentne kao i većina primata, u stvari.

One su vrlo društveno razvijena bića, imaju složene metode u međusobnoj konverzaciji. U kombinaciji s visoko razvijenom memorijom, njihovo ponašanje se razlikuje od bilo koje druge porodice ptica.

Promena

U svim kulturama, vrane su vesnici promene. One predstavljaju duboke i snažne elemente prirode. Prisutne su gde god postoji život i smrt. One ne podležu istim hirovima kao ostale ptice.

Ako se odluče otići negde, to je zato što one to žele, ne zato što njihov opstanak zavisi od toga. Time njihovi izbori destinacija izgledaju još čudnije.

Magija ili vidovitost

Vrane su često povezane s magijom i nevidljivim silama. Poznato je da su čarobni pratioci veštica i one će često biti u obliku vrane. Kada se vrane pojavljuju u snovima, znači da postoje elementi istine u snu.

To takođe može značiti da viša sila ili duh pokušava razgovarati s vama. Obratite pažnju na poruku jer se vrane pojavljuju samo u vreme preke potrebe.

Vrane imaju sposobnost viđenja duše našeg sebstva. Kao rezultat toga, ako vrana stupa u interakciju s vama, obratite pažnju na dublji smisao, pošto vrane ne stupaju olako u interakciju ni sa kim.

Smrt

To je najpoznatija povezanost s vranama. Mnoge kulture imaju znanja u kojima vrana igra ulogu u vođenju duše. Širom sveta vrane se mogu videti na grobljima, te su uvek viđene kako se okupljaju po ratištima.Vrane se mogu pojaviti nakon što neko umre, a mogu isporučiti i poruku od pokojnika.Pojava vrane ne ukazuje uvek na skoru smrt neke osobe.Njena pojava, takođe, može značiti da je smrt vrebala, ali je otišla dalje.